Меню сайту
Міні-чат
Форма входу
Пошук
Друзі сайту
Статистика
$

              



Головна » 2009 » Лютий » 16 » Static-X
Static-X
20:59

STATIC-X - одне з новітніх і досить удачливих поповнень металевої сцени. Колеги по цеху і поклонники важких жанрів зацікавилися ними відразу, з моменту появи дебютного альбому "Wisconsin Death Trip". Зухвалий, упевнений саунд був немов спеціально створений, щоб звертати на себе увагу. Ще один спосіб притягати цікаві погляди - попрацювати над своєю зовнішністю, що і виконав фронтмен Уейн Статік (Wayne Static). З його зачіскою (та ще і з бородою, яку він ростив сім років) хлопець більше всього схожий на злобного троля, хранителя підземних скарбів. Хто бачив його одного разу, навряд чи зможе забути.
Хоча історія индастриэл-металлистов STATIC-X налічує всього декілька років, назвати в точності місце появи команди вельми проблематично. В усякому разі, витоки STATIC-X втрачаються десь на Середньому Заході: майбутній вокаліст і гітарист групи Уейн Статік (народився в 1970 році) виріс в Мічігані, а барабанщик Кен Джей (Ken Jay, 1971 року народження) дитячі роки провів в Ілінойсі. У юності їм обом не сиділось на місці і, подорожуючи по країні, а заразом граючи в різних групах, в кінці 80-х вони опинилися в Чікаго. Тут Кен Джей влаштувався на роботу в музичний магазин, де його колегою виявився ніхто інший як Біллі Корган (Billy Corgan), вокаліст тоді ще безвісних Smashing Pumpkins. Pumpkins проводили репетиції в одному приміщенні з готик-группой Deep Blue Dream, в якій числився у той час Уейн Статік (у 1988 році Deep Blue Dream, The Cult, що дуже нагадували, випустили свій перший і останній EP). Отже своїм знайомством Джей і Статік зобов'язані були Біллі Коргану.
Молоді музиканти швидко порозумілися і незабаром вже готувалися до подорожі на західне побережжя, до райської Каліфорнії. Після прибуття в Лос-Анджелес (це було в 1994 році), Статік і Джей дали оголошення в газету - їм потрібні були однодумці, готові створити з ними нову команду. Як згадував Уейн пізніше, на створення власної групи його надихнули Kiss, яких він завжди обожнював (що не заважало йому вибрати в музиці свій шлях). Одним з перших на оголошення відгукнувся уродженець Осаки Коїши Фукада (Koichi Fukada), прийнятий в склад на правах клавішника і програміста. Єдиною стовідсотковою Каліфорнією в квартеті виявився бас-гітарист тоні Кампос (Tony Campos), прихід якого і знаменував формальну появу команди на світло. Як і багато їх колег по цеху, свій шлях в шоу-бізнесі STATIC-X почали з активної концертної діяльності, завойовуючи симпатії фанів завдяки драйвовим живим шоу, на які не жаліли часу і сил. На першому етапі кар'єри вони бачили свою мету в тому, щоб виробити власний музичний стиль, який поєднував би ефектність техно, агресивність гітарної долі, готичні обертони і елементи індастріела одночасно. Щось подібне до вдосконаленої версії електронного індастріел-саунда Ministry і White Zombie.
Їх перші досліди - зародок майбутнього фірмового "ритмічного транскору" - були представлені на двох демо-кассетах, записаних в кінці 1996 і початку 1997 року. Ці роботи показалися достатньо інтереснимі менеджменту рекорд-лейбла Warner Brothers Records, з яким STATIC-X почали співробітничати в лютому 1998 року. Рішуче узявшись за справу разом з ветераном продюсерського ремесла Уьріхом Уайлдом (Ulrich Wild), за три місяці вони закінчили роботу над своїм дебютним диском "Wisconsin Death Trip". У основу альбому лягли пісні, які команда давно обкатувала на публіці, деякі вперше прозвучали ще два-три роки тому. Назву для свого первістка вони узяли із старовинної книги, випадково купленої на блошиному ринку. Мова в ній йшла про досить похмуре життя провінційних міст штату Вісконсін на початку 1900-х років.
Диск "Wisconsin Death Trip" побачило світло в березні 1999 року і незабаром удостоївся золотого, а через два роки і платинового сертифікату. У національному американському чарте він добрався тільки до 107 позиції, зате в рейтингу Heatseekers став номером один. Найбільше розкручування отримали дві пісні: "Bled for Days", що потрапила в саундтрек до фільму жахів "Bride оf Chucky", і гіперагресивна "Push It", яку Korn відібрали для своєї компіляції "Extra Values". Рецензенти відзначали похмуру імпресіоністську лірику і фактурні аранжування таких треків, як "Stem" і "December". Сингл "Push It" припав до душі багатьом поклонникам альтернативного метала і виявився найуспішнішим треком за всю кар'єру групи. У чарте рок-мейнстріма він потрапив в першу двадцятку, а у форматі ремікса піднявся в Тор 5 танцювального чарта.
Багатомісячними гастролями і незліченними живими шоу - майже два роки в дорозі - команда підтримувала робочу форму і зберігала вірність раніше заведеної традиції. Серед інших концертних заходів, STATIC-X засвітилися в турі Ozzfest 1999 року разом з групами Slipknot, Flood, Soulfly і іншими. Про темпераментних новачків американська преса кінця 90-х писала: "Технічно STATIC-X запізнилися років на десять. З саунд, їх стиль зобов'язаний більше засновникам гітарного індастріела, наприклад Ministry, чим сьогоднішньою метал-сцене. Але в чомусь вони прийшли саме вчасно. Сьогодні це чи не єдина група, яка розвиває індастріел-метал і примушує його працювати". Недивно, що журнал "Guitar World", самій популярне видання про гітарну музику, назвав STATIC-X "престолонаслідниками индастриэл-рока".
На жаль, дуже тривалі тури не вписувалися в плани гітариста Коїши Фукада, з яким музикантам довелося попрощатися. STATIC-X швидко знайшли йому заміну в особі Тріппа Ейсена (Tripp Eisen), колишнього учасника групи Dope. З Ейсеном проходив запис другого лонг-плея "Machine", офіційний реліз якого відбувся в травні 2001 року. Продовжуючи гастрольний марафон, STATIC-X відправляються в дорогу в компанії Slayer, Fear Factory і System оf а Down, знову беруть участь в концертах Ozzfest. Завдяки могутній концертній підтримці і популярності групи, що росте, другий альбом виявився комерційно такою ж вдалою спробою. В усякому разі, в рейтингу Billboard 200 LP "Machine", спродюсированний Ulrich Wilde і Wayne Static, дебютував відразу під 11 номером. "Перед нами металева механізована музика для сучасного для поста робота", - писала преса про цей зразок індастріел-метала. Команда зробила рішучий крок у бік того, що обважнює і прискорення свого саунда. Хоча новий матеріал і не відрізнявся великою різноманітністю, а вибрані як сингли композиції ("Black and White", "This Is Not" і "Cold") майже зливалися в один звуковий потік, цей недолік викупався могутньою драйвової грою і надмірним темпераментом вокаліста. Всі три сингли фінішували в Тор 40 чарта Mainstream Rock Tracks.
Традиційний шоу-марафон заставав команду в різних точках Сполучених Штатів і в компанії дуже несхожих колективів. "Це був крутий тур, - згадував гітарист Тріпп Ейсен. - Нам доводилося грати для досвідчених фанів важкої музики. І на фоні Pantera, Slayer або Morbid Angel ми виглядали самою комерційною групою. А потім почався тур Family Values, де ми, навпаки, були найважчою командою, іноді глядачі навіть боялися нас. Є про що пригадати!"
Учасникам STATIC-X вдалося справити враження не тільки на своїх співвітчизників, але і на поклонників важких жанрів в Європі, Японії і Австралії. За межами США вони концертували в компанії Slayer, Pantera, Cradle оf Filth і ряду інших груп. У гастролях і напрацюванні нового матеріалу пройшли ще два роки. За цей час склад встиг оновитися - в групі з'явився новий барабанщик Нік Оширо (Nick Oshiro).
Нарешті осінню 2003 року квартет презентував нову студійну роботу "Shadow Zone". Ульріх Уайлд цього разу займався зведенням запису, а новим продюсером групи став Джош Абрам (Josh Abraham, що працював з Orgy, Crazy Town). Під його керівництвом команда збагатила свій саунд елементами треша і постгранжа. За словами музикантів, залишаючись вірними своєму фірмовому стилю, вони випробували на цьому альбомі нові прийоми, що торкнулися як композиції, так і процесу запису. Якщо для перших двох альбомів левову частку попередньої роботи проробляв фронтмен (автор музики і слів, гітарних партій і программінга), то до створення "Shadow Zone" активно підключився Тріпп Ейсен. Він написав музику приблизно для половини пісень, декілька текстів, опрацьовував партії всіх інструментів на пару з Уейном Статіком. Одному з найбільших успіхів музиканти рахують залучення як сесійного музиканта унікального барабанщика Джоша Фріза (Josh Freese). Команда задоволена результатом, задоволені і поклонники. 20 рядок в Billboard 200 - кращий доказ інтересу до альбому. Незабаром після реліза фанів STATIC-X чекав ще один подарунок - перший тур як хедлайнеров. Концерти проходили з аншлагами.
"Ми ніколи не ставили перед собою якихось комерційних цілей, - говорить фронтмен в одному з останніх інтерв'ю. - Реальність і так вже перевершила наші найсміливіші очікування. У нас одна мета - робити хорошу музику, залишатися професіоналами і бути чесними зі своїми слухачами".



pic
Static-X - Demo Tape
Рік випуску: 1997
Трекліст:
a01. Push It (demo) 02:36
a02. Im Wish Stupid (demo) 03:28
a03. Sweat Of The Bud (demo) 03:00
b01. I Am (demo) 02:52
b02. Head (unreleased) 02:33
b03. Love Dump (demo) 04:22




Static-X - Wisconsin Death Trip
Рік випуску: 1999
Трекліст:
1] Push It
2] I'm With Stupid
3] Bled For Days
4] Love Dump
5] I Am
6] Ostegolation
7] Stem
8] Sweat of the Bud
9] Fix
10] Wisconsin Death Trip
11] The Trance Is the Motion
12] December

pic
Static-X - Push It (Single)
Рік випуску: 2000
Трекліст:
1. Push It
2. Bled For Days (Live Version)
3. Push It (JB's Death Trance Mix)
4. Down (Previously Unreleased)
5. Push It (Mephisto Odyssey Crucified Dub Mix)

pic
Static-X - The Death Trip Continues EP
Рік випуску: 2000
Трекліст:
01 - Love Dump [Edit]
02 - Love Dump [Mephisto Odyssey Remix]
03 - Bled For Days [Album Version]
04 - Bled For Days [Live]
05 - Burning Inside [Feat. Burton Bell]
06 - So Real
07 - S.O.M

pic
Static-X - Black And White (Single)
Рік випуску: 2001
Трекліст:
01. Black And White
02. Anything But This
03. Sweat Of The Bud (live)

pic
Static-X - Machine
Рік випуску: 2001
Трекліст:
1. Bien Venidos
2. Get To The Gone
3. Permanence
4. Black And White
5. This Is Not
6. Otsego Undead
7. Cold
8. Structural Defect
9. ...In A Bag
10. Burn To Burn
11. Machine
12. A Dios Alma Perdida

pic
Static-X - Cold
Рік випуску: 2002
Трекліст:
01. Cold
02. Cold (Mephisto Odyssey Remix)
03. This Is Not (Live)

pic
Static-X - Rarities (Official Burn)
Рік випуску: 2003
Трекліст:
01. Permanence (Scott Humphrey Version)
02. Burning Inside (Feat. Burton C. Bell)
03. This is Not (Mephisto Odyssey's Saftey Off Mix)
04. So Real
05. S. O. M.
06. Behind the Wall of Sleep
07. Cold (Mephisto Odyssey's Remix)
08. Down
09. I'm With Stupid (Paul Barker Mix)
10. Shock Treatment
11. Speedway
12. Anything but This
13. Bled for Days (Live)

pic

Static-X - Shadow Zone
Рік випуску: 2003
Трекліст:
1. Destroy All
2. Control It
3. New Pain
4. Shadow Zone
5. Dead World
6. Monster
7. The Only
8. Kill Your Idols
9. All In Wait
10. Otsegolectric
11. So
12. Transmission
13. Invincible


pic
Static-X - Beneath... Between... Beyond
Рік випуску: 2004
Трекліст:
1. Breathe
2. Deliver Me
3. Anything But This
4. S.O.M.
5. Down
6. Head
7. So Real
8. Crash
9. Push It (JB's Death Mix)
10. I'm With Stupid (Paul Barker Remix)
11. Burning Inside (featuring Burton Bell of Fear Factory)
12. Behind The Wall Of Sleep
13. Gimme Gimme Shock Treatment
14. I Am (demo)
15. Love Dump (demo)
16. Get To The Gone (demo)
17. New Pain (demo)

pic
Static-X - Start a War
Рік випуску: 2005
Трекліст:
1. The Enemy
2. I'm The One
3. Start A War
4. Pieces
5. Dirthouse
6. Skinnyman
7. Just In Case
8. Set It Off
9. I Want to F****ing Break It
10. Night Terrors
11. Otsego Amigo
12. My Damnation
13. Brian Fog

pic
Static-X - Cannibal
Рік выпуску: 2007
Трекліст:
01. Cannibal
02. No Submission
03. Behemoth
04. Chemical Logic
05. Destroyer
06. Forty Ways
07. Chroma-matic
08. Cuts You Up
09. Reptile
10. Electric Pulse
11. Goat
12. Team Hate
13. Light It Up [Bonus]
14. I'm The One (Remix) [Bonus]

pic
Static-X - Cannibal Killers Live
Рік випуску: 2008
Трекліст:
01. Cannibal
02. Dirthouse
03. Sh** In A Bag
04. I'm With Stupid
05. Bled For Days
06. No Submission
07. Behemoth
08. Destroy All
09. Cold
10. Black And White
11. Destroyer
12. The Enemy
13. The Trance Is The Motion
14. This Is Not
15. Love Dump
16. Push It
17. Get To The Gone
Категорія: Групи | Переглядів: 1781 | Додав: metal-archives | Рейтинг: 3.0/2 |
Copyright MyCorp © 2024 |