Меню сайту
Міні-чат
Форма входу
Пошук
Друзі сайту
Статистика
 

П`ятниця, 03.05.2024, 19:35

                      



Головна » Стилі
Металкор (Metalcore) - музичний жанр, для якого характерне змішування важкого металу і хардкор-панку. Не дивлячись на те, що популярність жанру зросла на початку 21 столітя, цей жанр не новий. Такі гурти як Integrity існують з кінця 1980-их.

Визначення металкору звуку - не легке завдання, оскільки різні группи змішували хардкор звук з багатьма різними видами металу. Найраніші ознаки цього стилю, до появи назви металкор, мав 'кроссоувер треш'. Гурт Dirty Rotten Imbeciles оголосив кроссоувер на їх одноіменному альбомі в кінці 1980-их. Слід зазначити, що металкор і кроссоувер - загалом окремі стилі, тому що кроссоувер вважають змішуванням треш-металом і хардкор-панка, а металкор - повільніший, важчий, і на нього впливають хардкор, треш-метал і дез-метал.

Рання сцена

Nuclear Assault були одні з перших, музику яких можна назвати гібридом між важким металом та хардкор-панком. З іншого боку Breakdown були, можливо, одним з перших гурті ... Читати далі »
Категорія: Стилі | Переглядів: 1581 | Додав: metal-archives | Дата: 20.02.2009

Прогресивний метал (англ. Progressive metal) – це різновид важкого металу, якому притаманні змішування могутніх звуків металу, що створюються гітарою, з складними композиційними структурами, непарними музичними розмірами, і заплутаною інструментальною грою в стилі прогресивного року. Деякі гурти прогресивного металу знаходяться також під впливом класичної музики та джаз-ф‘южну. Подібно до прогресивного року, пісні прогресивного металу зазвичай є набагато тривалішими за пісні звичайного металу і часто поєднуються в концептуальні альбоми. Як результат, композиції прогресивного металу рідко

Історія

Витоки прогресивного металу можна починати відстежувати з творчості гуртів прогресивного року кінця 1960-х – початку 1970-х років, таких як «Yes», «Pink Floyd», «Emerson, Lake & Palmer», «Jethro Tull», «King Crimson», «Genesis», ранній «Queen», «Uriah Heep» та «Rush». Часто поєднували свою музику з ... Читати далі »

Категорія: Стилі | Переглядів: 1511 | Додав: metal-archives | Дата: 20.02.2009

Пага́н-ме́тал, або язичницький метал (англ. pagan metal, від англ. pagan — «язичницький») - один з напрямків металу, важкий і містичний стиль на рівні black та death, але має характерну особливість: язичницьку тематику, яка виражається у текстах, оформленні обкладинки, зовнішньому вигляді і світоглядах музикантів. Має народне звучання, близьке до фолк-металу, але більш жорстке та агресивне. Часто паган-металом називають вікінг-метал з язичницькою тематикою текстів. Серед яскравих представників паган-металу України слід відзначити такі гурти як Сокира Перуна (останні альбоми), Русич, Тіні забутих предків, Крода, Triglav, Pagan Land, Forgotten Spirit тощо.

Слід зазначити що окрім паган-металу існують інші стилі паганської музики.

Категорія: Стилі | Переглядів: 1598 | Додав: metal-archives | Дата: 20.02.2009


Ню-метал (англ. nu metal, похідне від англ. new metal - новий метав) - піджанр альтернативного метала, що з'явився в середині 1990-х років.

Являє собою змішення альтернативного метала і гранжа з такими стилями, як грув-метал, хардкор, індастріал-метал, репкор і ін.[1]. Більшість колективів змішують ню-метал з іншими жанрами, унаслідок чого утворилися декілька основних і величезна кількість менш популярних піджанрів. В кінці 1990-х і початку 2000-х років цей жанр був одним з самих затребуваних на ринку рок-музики.

Смерть лідера легендарної групи Nirvana, Курта Кобейна, в 1994 році дала поштовх до сильного розвитку альтернативної музики з гранж-составляющей. Чистий ню-метал в тому вигляді, в якому його створили основоположники жанру, вдає із себе змішення грув-метала і гранжа. Дуже часто використовується гранжевий хід «спокійно-різко», тобто ... Читати далі »
Категорія: Стилі | Переглядів: 2743 | Додав: metal-archives | Дата: 19.02.2009

Готичний метал - один із жанрів, який належать до музичної готичної сцени (gothic scene). Готичний метал виник у першій половині 90-х років ХХ сторіччя. За своєю музичною структурою цей жанр є інтерпретацією дарквейва або готичного року у більш "важкому" ключі з використанням гітарних рифів, які більш притаманні металу. Засновниками готичного металу вважають гурт Lacrimosa, альбом якої Inferno (1995) повністю витримано у відповідному стилі. Наразі представниками готичного металу є декілька десятків колективів (Dreadful Shadows, Umbra et Imago, Mandragora scream, Nosferatu тощо). Загалом готичний метал не є дуже популярним жанром.Помилково відносять до готичного металу дум-метал та постдум-метал колективи, такі як Paradise Lost, Katatonia, Theatre of Tragedy, Tiamat, а також т.з. кібер-метал (cyber-metal) - EverEve, Kovenant, деякі альбоми Theatre of Tragedy.

Категорія: Стилі | Переглядів: 1554 | Додав: metal-archives | Дата: 18.02.2009

Симфо-метал (симфонічний метал; англ. symphonic metal) — різновид важкого металу, що залучає звучання симфонічного оркестру. Симфо-металу властивий солюючий жіночий вокал, хор, інструменти симфонічного оркестру або їх імітацію за допомогою синтезатора. Для стилю характерні концептуальні альбоми, дуети й ансамблі кількох вокалістів.

Характеристика

У музичному відношенні симфонічний метал багато позичив від особливостей раннього готичного металу, павер металу та оркестрової музики.
Різні течії металу найбільше наслідуються у партіях гітар та бас-гітар. Велику роль відіграють клавішні, тоді як партії інших інструментів відносно прості, партія клавішних відрізняється більшою технічною складністю. Клавішним відводиться найбільш "класичні" елементи, що й відрізняють симфо-метал, охоплюючи різні жанри академічної музики. При живому виконанні іноді гурти залучають оркестри, що грають матеріал, записаний к ... Читати далі »

Категорія: Стилі | Переглядів: 1827 | Додав: metal-archives | Дата: 17.02.2009

Дум-метал (англ. Doom metal від англ. doom - фатум, загибель) - різновид важкого металу, що виник у середині 1980-х років. Засновниками дум-металу вважається британський гурт Black Sabbath, а його твори "Black Sabbath" i "Into the Void" вважаються першими цього ґатунку. До інших представників класичного дум-металу відносять Trouble, Saint Vitus, Candlemass, Pentagram і Witchfinder General, а першим класичним альбомом вважається Epicus Doomicus Metallicus гурту Candlemass.


Історія Дум металу

Історія Дум металу налічує кілька періодів, які умовно можна розділити на три частини: зародження стилю (70-ті), пік активності (80-ті), зародження нового стилю— doom/death, який деколи називають "другою хвилею думу" (90-ті).

Характеристика

Дум-метал характеризується важким і до ... Читати далі »
Категорія: Стилі | Переглядів: 1291 | Додав: metal-archives | Дата: 17.02.2009

Інда́стріал-ме́тал або індустріальний мета́л (англ. Industrial metal) - музичний напрямок, що поєднує елементи музики індастріал та важкого металу. Музика індастріал-метал звичайно базується на гітарних рифах та індустріальних синтетичних лініях, значно дисторшованих низьких гітарах та грубих голосах, хоча іноді використовується чистий голос. Термін "індастріал-метал" не обтяжений точністю і описує багатоманітні музичні явища від індустраільних гуртів, що використовують семпли гітарних рифів до важкометалевих гуртів, що широко використовують синтезатори. Індастріал метал також включає в себе такі стилі, як агро-індастріал та колдвейв і часто перетинається з ню-металом та пост-панком.

Також індастріал метал важко відрізнити від індастріал-року, оскільки обидва напрямки залишають вільний простір для винахідливості та новаторства. Умовно, всі артисти індастріал-метал можуть бути віднесені до індастріал-року, але не всіх артистів індастріал-року правильно відносити д ... Читати далі »

Категорія: Стилі | Переглядів: 1292 | Додав: metal-archives | Дата: 17.02.2009

Дез-метал (Death metal) — вид важкого металу (з сильним впливом треш-металу), який з'явився в кінці 1980-х на початку 1990-х років в США (переважно Флорида та Каліфорнія), Європі (переважно Великобританія та Швеція) та Канаді.

Цей напрямок як і більшість інших напрямків важкого металу досить складно означити. Основними характеристиками цього напрямку є граничні брутальність, інтенсивність та швидкість. Вокал переважно виконується як низьке гарчання (ґроулінґ). Тексти цього стилю переважно пов'язані з темними сторонами життя, смертю, жахами, вбивствами тощо. Такі гурти як Death, Cannibal Corpse, Mortician джерелом натхнення мали фільми жахів.

Дез-метал також відомий різкими змінами темпу, швидкими та складними партіями гітар та ударних. Більшість гуртів-представників цього стилю використовують дисторційовані гітари (переважно дві гітари) на яких виконують як основну так і ритм-партії, бас-гітару (деколи також дисторційовану) та ударні. Вокал — переважно ґроу ... Читати далі »

Категорія: Стилі | Переглядів: 2329 | Додав: metal-archives | Дата: 17.02.2009

Бле́к-ме́тал або просто блек (англ. Black metal, від англ. black — «чорний»; норв. svartmetall) — музичний напрямок, один із екстремальних різновидів металу.

Блек-метал з'явився на початку 1980-х, а першим альбомом напрямку вважається «Black Metal» гурту Venom (1982), від якого і походить назва, хоча нерідко основоположником вважають гурт Bathory. В історії блек-металу виділяють чотири хвилі. До першої відносять «прото»-блек-метал, найвідоміші представники якого - Venom, Sodom (раннє), Bathory, до другого - гурти, що остаточно сформували напрямок у 85-90-х (у першу чергу, норвезькі і шведські). Третя хвиля - початок 90-х 95-і. Після 95 - четверта хвиля.

Характеристика

У музичному відношенні Блек-метал характеризується рядом особливостей. Верхні частоти домінують над низькими й середніми, створюючи специфічний "металевий" з ... Читати далі »

Категорія: Стилі | Переглядів: 2168 | Додав: metal-archives | Дата: 17.02.2009

1 2 »

Скачать фильмы

Copyright MyCorp © 2024 |