Меню сайту
Міні-чат
Форма входу
Пошук
Друзі сайту
Статистика
$

              



Головна » 2009 » Лютий » 17 » Power Metal
Power Metal
16:14

Па́уер-ме́тал чи просто па́уер (англ. power metal, від power — «сила», «влада») — один з напрямків металу. Характеризується швидшими темпами виконання, ніж «класичний» хеві-метал, та більшою мелодичністю, ніж спід-метал. Засновником напрямку вважається група Helloween, яка випустила в 1987—1988 рр. подвійний альбом «Keeper of the Seven Keys».


Павер-метал - це різновид хеві-металу. Досить часто ведуться дискусії про самий термін, як такий. І дискусії ці ґрунтуються на тому, що існують два різних, але все таки близьких стилі: один стиль був заснований і тепер досить широко поширений в Північній Америці, а інший базується в Німеччині і Скандинавії. Тому досить часто пауер-метал співвідносять все-таки з його європейським різновидом.

Американський пауер-метал

Американський пауер-метал, як і європейський пауер, зародився під впливом таких груп як Rainbow, Iron Maiden, Judas Priest, Dio, Queensryche і Helloween. Деякі музикознавці вважають, що сучасні американські групи Iced Earth і Nevermore стали засновниками цього стилю в Америці, але в той же час інші говорять про те, що саме в Америці цей стиль був поглинений популярнішим стилем треш метал. Треті вважають, що саме в Америці пауер-метал отримав своє друге дихання разом з розвитком таких груп як Zandelle, Gothic Knights, Phoenix Reign, Twilight Odyssey і першопроходцями американського пауера, Virgin Steele. Так само, група з Флоріди, під назвою Kamelot стала популярною саме завдяки своєму європейському звучанню і тому, що на одному з їхніх альбомів співав вокаліст Shagrath з норвезької Black Metal команди Dimmu Borgir. Слідом за Камелотом, ще одна група з Небраски, Cellador, в серпні 2005 року була підписана на лейблі Metal Blade Records, охарактеризована поверненням до того звуку, який більш звичний європейському пауер-металу.

Європейський пауер-метал

В середині 80-х років 20-го століття такі групи, як Helloween (Німеччина) і Europe (Швеція) стали привертати увагу слухачів до мелодики в піснях і композиціях. Helloween зробили спробу змішати швидкі en:speed metal-рифи з гітарним мелодизмом і могутнім вокалом в стилі Iron Maiden і чистим звуком музичних інструментів. Їх альбоми Keeper Seven Keys, Part 1 (1987) і Keeper Seven Keys, Part 2 (1988) без сумніву стали наріжним каменем в розвитку жанру. І з тих пір європейський "en:happy metal" широко розповсюдився і став популярним по всьому континенту так само, наскільки він був непопулярний в США. Але з тих пір багато з Пауер Метал груп відійшли від того «щасливого металевого звуку», такого характерного їхнім попередникам і стали додавати в музику більше епічності, замішаної на власне Пауер Металі. Такі групи як Blind Guardian почали комбінувати класичний звук пауер-металу з оркестровими темами. Продовжувати ці традиції стали такі групи як Rhapsody і Angra.

Гурти:

Altharya
Angra
Avantasia
Battlelore
Blind Guardian
Demons and Wizards
Dragonforce
Edguy
Grave Digger
Hammerfall
Helloween
Iced Earth
Iron Savior
Masterplan
Nightwish
Rage
Rhapsody
Running Wild
Savage Circus
Shaama
Sonata Arctica
Stratovarius
Viper
White Skull
Эпидемия



Категорія: Стилі | Переглядів: 1255 | Додав: metal-archives | Рейтинг: 0.0/0 |
Copyright MyCorp © 2024 |