Меню сайту
Міні-чат
Форма входу
Пошук
Друзі сайту
Статистика
$

              



Головна » 2009 » Лютий » 19 » Evanescence
Evanescence
22:24

Створення

Засновники групи - вокалістка Емі Лі і гітарист Бен Муді  - уродженці маленького містечка Літл Рок, штат Арканзас, США. Вони познайомилися в літньому таборі християнської молоді в 1993году, коли ним було по 13 і 14 років відповідно. По спогадах Бена Муді, він звернув увагу на Емі, коли вона грала пісню Meat Loaf  - I Would Do Anything for Love на фортепіано. Муді: Кілька років тому Емі і я були в одному молодіжному таборі. Я грав з групою культової музики, а Емі була учасником богослужінь на відкритому повітрі. Якось у вільний час я сидів в спортзалі і дивився баскетбольний матч. На іншій стороні майданчика була сцена, на якій стояло піаніно. Я сидів і просто вмирав з нудьги, коли раптом до моїх вух донеслися звуки піаніно, що грало вступ до «I Would Do Anything for Love» групи Meat Loaf. Я подивився в ту сторону і побачив за піаніно дівчину, яка грала абсолютно без зусиль, невимушено демонструючи величезний талант. Коли хвиля заздрості, що піднялася в мені, уляглася, я схопився на ноги і побіг до піаніно прямо через майданчик, на якому йшла гра, і представився дівчині. Потім вона потрясла мене ще більше піснею, яку вона написала. Мені здалося, що я в раю. Потім вона заспівала.
Я трохи не помер. У цього маленького, худенького ізгоя з молодіжного табору був один з найсильніших і красивіших голосів, які мені доводилося чути. Якимсь чином мені вдалося не умовити її ніколи більше не грати з ким-небудь ще, і з тих пір вона стала моєю. Чи: Про що ти говориш?! Я ніколи не співала цю пісню!.. Ну, можливо, і співала, але не хочу, щоб мене асоціювали з Meat Loaf ! Не дивлячись на відмінність музичних смаків (Емі має класична музична освіта і заслуховує Tori Amos і Bjork, а Бену до душі хеві-метал 80-х), молоді люди швидко порозумілися. «Ми зійшлися в головному - в своєму відношенні до музики,  - говорить Бен.  - Ми розуміємо один одного без слів і закінчуємо думки один одного».


Демо-записи

Перші демо-записи дуету з'явилися в 1998 році - міні-альбоми Evanescence і Sound Asleep. Декілька пісень, зокрема «Give Unto Me » з'явилися в ротації місцевого радіо, завоювавши групі деяку популярність ще до того, як вона почала давати концерти. Назва групи була придумана після того, як музиканти відкинули варіанти «Childish Intentions» і «Striken». Рання музика Evanescence була значно менш «важкою», ніж подальші альбоми, і носила деякі елементи готики. У 1999 році до групи приєднався клавішник і бэк-вокалист Девід Ходжес. З його участю група записала перший повноформатний альбом, Origin (2000). Всі партії інструментів, окрім вокалу і клавішних, були записані для альбому самим Муді, у тому числі і ударні. Цей диск був випущений на локальному лейбле обмеженим тиражем в 2500 копій, які були повністю продані на концертах групи. Оригінальних записів альбому майже не залишилося у продажу і вони перетворилися на раритети. Згодом Evanescence почали розглядати цей альбом як демо, вирішивши його некомерційне розповсюдження через інтернет.
На християнських радіостанціях

У 2002 році Evanescence уклали контракт з популярним лейблом Wind-up Records, на якому також видаються групи Creed, P. O. D., 12 Stones, Seether. Склад доукомплектував гітаристом Джоном Лекомптом, ударником Роки Гріємо і бас-гитарістом Уїллом Бойдом. У цьому складі в Лос-Анджелесі був записаний альбом Fallen, на якому як гість взяв участь вокаліст групи 12 Stones Пів Маккой. Продюсери Wind-up почали просувати групу на ринку « хрістанського долі », пісня «Tourniquet » очолила хит-паради християнських радіостанцій. Радіо KLAL-FM першим почало транслювати пісню «Bring Me to Life ». Ця репутація, проте, викликала розбіжності усередині групи. Девід Ходжес, що схилявся до релігійної концепції, покинув Evanescence 19 грудня 2002 року. Незабаром Бен Муді в інтерв'ю категорично відхрестився від ярлика релігійної музики. Це, проте, викликало бойкот з боку деяких радіостанцій, чий формат був суто духовним.

Fallen

Пісні «Bring Me to Life», перший «хіт» Evanescence, і фортепіанна балада «My Immortal» сподобалися продюсерам 20 Century Fox і потрапили в саундтрек до фантастичного боєвіку- комікса « Шибайголова » (Daredevil). Успіх фільму значно посприяв популярності цих пісень і групи в цілому. Альбом Fallen, випущений 4 березня 2003, дебютував на сьомій позиції в американському чарте альбомів Billboard Top 200 і протримався там сто тижнів, а в британському чарте - 60 тижнів, дійшовши до першого місця. Fallen став тричі платиновим до кінця 2003 року. Синглами з альбому були випущені пісні «Bring Me to Life » (з Полом Маккоєм), «My Immortal », «Going Under » і «Everibody’s Fool ». На всі чотири пісні були зняті відеокліпи, що перемагали в хит-парадах MTV. Група завоювала міжнародну популярність, отримала премію « Греммі » у номінаціях: краща рок-група, кращий новий артист.

Відхід Муді

На підтримку альбому Evanescence відправилися в тур спільно з 12 Stones. В ході туру група обьезділа США, побувавши на багатьох престижних фестивалях. В кінці року Evanescence вперше відвідали Європу. Проте 22 жовтня 2003, під час туру і незадовго до концерту, з групи зник її засновник і головний композитор Бен Муді. Пізніше Муді обьявіл про те, що покинув групу із-за особистих розбіжностей. Після відходу з групи Бен продовжив сольну кар'єру, брав участь в записах із співачками Авріл Лавінь і Anastacia. Місце Муді у складі групи зайняв Тері Бальзамо з групи Cold. Новий склад Evanescence закінчив тур і випустив по його підсумках концертний альбом Anywhere but Home, записаний в Парижі 25 травня 2004. Альбом був також випущений на DVD, де в нього як бонуси було включено інтерв'ю з музикантами і всі відеокліпи групи.

The Open Door

Навесні 2006 Evanescence приступили до запису нового альбому, The Open Door. Чи Емі в інтерв'ю також стверджувала, що написала декілька пісень для казково-фантастичного фільму « Хроніки Нарнії: Лев, Чаклунка і Платьяной Шафа », що вийшов в тому ж році, але ці пісні були знехтувані продюсерами із-за їх похмурості і, в переробленій формі, увійшли до альбому. Продюсери фільму з компанії Disney не підтвердили цю інформацію. Альбом був випущений 03 жовтня і відразу очолив чарти в США, Англії, Австралії, Германії. Було продано 725 000 копій, альбом став платиновим через місяць після реліза. Як сингли були випущені пісні «Call Me When You’re Sober », «Lithium », «Sweet Sacrifice », «Good Enough ». Всі чотири пісні супроводжувалися сьемкамі відеокліпів, що транслювалися по MTV. На підтримку альбому група проїхала спочатку по США і Канаді, а потім знову відвідала Європу і Японію.

Зміна складу

Ряд змін в складі послідували в цей же час. Уїлл Бойд покинув групу по сімейних обставинах. Басистий Тім Маккорд зайняв його місце. У травні 2007 року Лекомпт несподівано розповсюдив заяву, що його звільняють з групи із-за конфлікту Чи з Емі і лейблом Wind-up. Роки Грей також відмовився від подальшої участі в групі на підтримку Лекомпта. В даний час їх місця зайняли Уїлл Хант і Трій Маклоухорн, які не числяться у складі групи і вважаються сесійними музикантами.

Категорія: Групи | Переглядів: 1914 | Додав: metal-archives | Рейтинг: 5.0/3 |
Copyright MyCorp © 2024 |