Меню сайту
Міні-чат
Форма входу
Пошук
Друзі сайту
Статистика
 

Субота, 04.05.2024, 03:33

                      



Головна » Архів матеріалів

Па́уер-ме́тал чи просто па́уер (англ. power metal, від power — «сила», «влада») — один з напрямків металу. Характеризується швидшими темпами виконання, ніж «класичний» хеві-метал, та більшою мелодичністю, ніж спід-метал. Засновником напрямку вважається група Helloween, яка випустила в 1987—1988 рр. подвійний альбом «Keeper of the Seven Keys».


Павер-метал - це різновид хеві-металу. Досить часто ведуться дискусії про самий термін, як такий. І дискусії ці ґрунтуються на тому, що існують два різних, але все таки близьких стилі: один стиль був заснований і тепер досить широко поширений в Північній Америці, а інший базується в Німеччині і Скандинавії. Тому досить часто пауер-метал співвідносять все-таки з його європейським різновидом.

Американський пауер-метал

Американський пауер-метал, як і європейсь ... Читати далі »

Категорія: Стилі | Переглядів: 1254 | Додав: metal-archives | Дата: 17.02.2009

Iron Maiden (А́йрон Ме́йден, укр. Залізна діва) — британський рок-гурт з Лейтона у Лондоні, заснований в 1975 році. Вважаються одними із найпопулярніших і найзначніших виконавців у стилі хеві-метал, частиною «Нової хвилі британського важкого металу» (NWOBHM). Iron Maiden продали більше 80 мільйонів альбомів по всьому світу; три з них досягли першого місця і 15 потрапили в Тор 10 хіт-параді одної лише Британії.

Історія

Становлення

Історія Iron Maiden нерозривно пов'язана з іменем її батька-засновника, ідейного натхненника і беззмінного лідера бас-гітариста Стіва Гарріса. Граючи у різних колективах, Стів усвідомив, що має власне уявлення про музику, яку хотів би грати, і найкраще втілення його планів — створення власного колективу. Гурт Iron Maiden був заснований у Різдво 1975 року. Назва гурту, «Залізна Діва», була запозичена ... Читати далі »

Категорія: Групи | Переглядів: 1886 | Додав: metal-archives | Дата: 16.02.2009


STATIC-X - одне з новітніх і досить удачливих поповнень металевої сцени. Колеги по цеху і поклонники важких жанрів зацікавилися ними відразу, з моменту появи дебютного альбому "Wisconsin Death Trip". Зухвалий, упевнений саунд був немов спеціально створений, щоб звертати на себе увагу. Ще один спосіб притягати цікаві погляди - попрацювати над своєю зовнішністю, що і виконав фронтмен Уейн Статік (Wayne Static). З його зачіскою (та ще і з бородою, яку він ростив сім років) хлопець більше всього схожий на злобного троля, хранителя підземних скарбів. Хто бачив його одного разу, навряд чи зможе забути.
Хоча історія индастриэл-металлистов STATIC-X налічує всього декілька років, назвати в точності місце появи команди вельми проблематично. В усякому разі, витоки STATIC-X втрачаються десь на Середньому Заході: майбутній вок ... Читати далі »
Категорія: Групи | Переглядів: 1778 | Додав: metal-archives | Дата: 16.02.2009

Rage (укр. гнів, лють) — рок-гурт з Німеччини, заснований у 1980-ті роки.

Історія

Гурт був заснований в 1983 році за назвою Avenger, за якою гурт випустив свої перші два альбоми. Музиканти невдовзі змушені були змінити назву, виявивши, що вона збігається з назвою іншої групи. Засновниками групи є Пітер Вагнер (вокал, бас), Йохен Шрьодер (гітара), Міхаель Йорг (ударні) і Томас Грунінг (гітара), якого невдовзі змінив Руді Граф (екс-Warlock). Гурт грав спід-метал і павер-метал зі значною часткою треш-металу.
У 1988 гурт залишили Граф і Міхаель, розчаровані невдалим турне по США. З виходом альбому «Perfect Man» гурт почала набирати популярність, гастролюючи з Saxon, Running Wild, U.D.O., Motörhead. У 1990-х гурт вкотре змінив склад і музичний стиль, експериментуючи з треш-металом. У цей час до складу гурту входили: Вагнер, гітарист ... Читати далі »

Категорія: Групи | Переглядів: 1059 | Додав: metal-archives | Дата: 16.02.2009



жанр: Nu-metal
Disturbed (у пер. з англ. - що «викликали неспокій») - американська рок-група, утворена в Чікаго, штат Ілінойс з музикантів Дена Донігана, Стіва Кмака, Майка Венгрена і Девіда Дреймана, що працює в жанрі «хард-рок», критики ж відносять творчість колективу до нью-металу. У творчості групи Disturbed переважає релігійна тематика.
Історія групи
Датою утворення Disturbed вважається приєднання до колективу, що вже сформувався, з Дена Донігана, Стіва Кмака і Майка Венгрена вокаліста Девіда Дреймана. Він відгукнувся на оголошення групи про пошук вокаліста, а також дав назву колективу Disturbed.
Disturbed записали два демо-альбома, поки з ними не уклав контракт лейбл Giant Records. У 2000 році група випустила сингл «Stupify» і подальший диск The Sickness, після якого Disturbed здобули популярність. У 2001 році група брала участь в ам ... Читати далі »
Категорія: Групи | Переглядів: 1225 | Додав: metal-archives | Дата: 16.02.2009

Треш-метал (англ. thrash metal, від to thrash — «молотити», «бити») — музичний напрям в металі, що дало початок всім екстремальним його різновидам. Характеризується достатньо високою швидкістю виконання, більшою жорсткістю пробивних, швидких, виконаних в низькому діапазоні частот ритмічних фігур (рифів) в порівнянні з класичним хеві-металом і агресією укупі з технічним, шматуючим, таким, що молотить, швидкісним стилем гітарних соло у високому діапазоні частот і басово-гітарним тремоло. Лінії вокалу нерідко дисонують з інструментальною фактурою, хоча в цілому вокальну манеру, хай і достатньо форсовану і експресивну (частіше зустрічаються достатньо низькі, мужні голоси), ніяк не можна назвати антимузичною. Тексти пісень часто рясніють спробами критики суспільних устроїв, часто пов'язані з різними проявами соціальної несправедливості. У текстах часто використовується грубі засоби виразу мови, що частково перетинається і ріднить треш-метал з хардкором.

... Читати далі »

Категорія: Стилі | Переглядів: 3094 | Додав: metal-archives | Дата: 16.02.2009

                                                            

Anthrax — знаменитий треш-колектив заснований в 1981 році в Нью-Йорку.

Перший склад гурту:
гітарист Скот Айан (Scott Ian)
вокаліст Нейл Турбін (Neil Turbin)
бас-гітарист Ден Лілкер (Dan Lilker)
соло-гітарист Ден Шпітц (Dan Spitz)
барабанщик Чарлі Бенанте (Charlie Benante).

Менеджером гурту був глава компанії "Megaforce Records" Johny Z.
 
Історія
Перший альбом Anthrax вийшов вже в 1984 році за назвою "Fistful Of Metal". Незважаючи на весь несмак першого проекту гурту, він розходиться й оцінюється критиками зовсім непогано. Якийсь час імена Айана, Лілкера і Бенанте можна було побачити й у знаменитих списках Stormtr ... Читати далі »
Категорія: Групи | Переглядів: 2536 | Додав: metal-archives | Дата: 14.02.2009

« 1 2 3

Скачать фильмы

Copyright MyCorp © 2024 |